Јуче је на обали Тисе у Новом Кнежевцу, под покровитељством Општине, организовано традиционално такмичење у кувању рибље чорбе. Најбољи је био Јанош Кала из Кикинде, са Удружењем „Банатски кулинари“.
– Ово ми је 15. пут да сам у Новом Кнежевцу, 10. титула сам освојио и није ми први пут да победим, каже Кала додајући да чланова екипе има доста.
Друга награда је припала Анталу Петеру из Мокрина, који је представљао „Мокринске мајсторе“ и традиционално је кувао рибљу чорбу са тимом Новокнежевчанина Севера Закића.
-Долазимо годинама, није нам ово први пут, освајали смо и прво и треће место, буде нам лепо, пријатно, идемо и у Мокрин, Козарце, свугде широм Војводине, каже Петер.
-Имамо 32 пријављене екипе и две екипе које су дошле ради дружења, тако да их је укупно 34, каже чланица Општинског већа Александра Гајин. – Екипе имамо из Мађарске, целе Војводине, највише из Новог Кнежевца, али и из околних места, традиционално из Бачке, Мокрина, Кикинде,…Главни спонзори су АД „Алева“, Творница пољопривредних стројева Нови Кнежевац и СЗР „Холкер“ из Кањиже. Атмосфера је добра, баш на завидном нивоу, сви су расположени, није толико топло колико је било последњих дана, тако да је, по нашем суду, манифестација успела. Сви су дошли са намером да се друже, да уживају и потпуно је опуштено, складно. Надам се да ће догодине такмичење бити у још већем броју. Ове године имамо доста великих екипа, које до сада нису биле толике. Можда је било више екипа, али по броју учесника у екипи ова година је можда најјача и надам се да ће догодине бити још јаче, боље и успешније.
На челу шесточланог жирија био је, и ове године, Имре Ес Сабо из Горњег Брега, који је констатовао да су припремљене рибље чорбе биле јако добре. Поред чорбе, жири је оцењивао и роштиље, од којих је прву награду освојио Едвард Миклош из Новог Кнежевца.